ukenru
umovi-perebuvannya-nepovnolitnikh-u-prilutskiy-vikhovniy-koloniyi-reportazh-unn

Умови перебування неповнолітніх у Прилуцькій виховній колонії - репортаж УНН

 • 18438 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. У Прилуцькій виховній колонії, що на Чернігівщині, утримується 82 людини, переважно засуджені за майнові злочини, такі як крадіжка та грабіж. Також є 8 осіб, засуджених за вбивство. Вік вихованців - від 14 до 18 років, однак установа має змогу залишати осіб, які досягли 18 років, для закріплення позитивних ефектів виховання. Так з 82 людей 26 вже досягли повноліття, передає кореспондент УНН.

Представникам ЗМІ провели екскурсію установою, при цьому було показано умови перебування неповнолітніх у Прилуцькій колонії.

У виховному закладі знаходяться навчальні приміщення середньої школи, де вихованці отримують освіту. Окрім цього, у приміщенні є бібліотека, де з вихованцями проводиться групове літературне читання та обговорення творів літератури, а також робочий кабінет психолога, де відбувається психологічна реабілітація за методом сімейної конференції за участі декількох вихованців колонії та їхніх рідних. Крім цього, у колонії є творчий гурток. Також, можна було ознайомитись з умовами проживання в гуртожитку і спілкування із вихованцями установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ю.Луценко приїхав з інспекцією до виправної колонії на Житомирщині

Також було показано церкву святої Анастасії Узорішительниці, яка знаходиться на території колонії.

"Я дуже сподіваюсь, що той шлях, котрий ви вже пройшли, той досвід, який ви отримали тут, допомагає вам зрозуміти, що вчиняти злочини не є так гарно, і на волі набагато краще", - зазначив заступник Міністра юстиції Денис Чернишов.

Також, на концерті відбулось нагородження переможців футбольних змагань та вручення подарункових футбольних м’ячів від гостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У виправних колоніях Київщини зафіксували неналежні умови утримання засуджених

"Найголовніше пам’ятати - всі, незалежно від статусу, займаються спортом. Взагалі спорт систиматизує і дисциплінує. Тому грайте у футбол та отримуйте задоволення від спорту", - сказав футболіст Владислав Ващук.

Після закінчення концерту гості перемістилися до тренажерного залу, де вихованці отримали майстер-клас із кросфіту та рекомендації від українського атлета і телеведучого Сергія Конюшка. Також тут відбулась фото- і афтограф-сесія з гостями.

Наприкінці заходу гості разом з вихованцями провели соціальну акцію-флешмоб "Скажемо ні насиллю" символічним підніманням червоних карток.

Українські Національні Новини

Мультимедіа