ultrapravi-vykorystovuiut-shi-dlia-antyievropeiskoi-propahandy-na-vyborakh-u-frantsii

Ультраправі партії Франції використовують ШІ для просування антиєвропейських наративів – Le Monde

 • 15431 переглядiв

Ультраправі партії у Франції продовжують використовувати штучний інтелект для створення контенту, що підтримує їхні ідеологічні цілі, зокрема в кампанії "Європа без них". Пише УНН з посиланням на Le Monde.

"Це перше французьке політичне відео, зняте повністю за допомогою штучного інтелекту", - написав лідер ультраправої партії "Реконкіста" Ерік Земмур у своєму Х.

Ерік Земмур висловлює підтримку ініціативі, закликаючи голосувати за його партію Reconquest! на парламентських виборах. У відео, яке використовує серію анімованих зображень, зображено президента Франції Еммануеля Макрона, який стоїть під дощем з банкнот, оточений мігрантами, що йдуть до сільської церкви.

Далі відео демонструє візію Франції при успіху Reconquest!: сімейний пікнік на лузі з чарівними краєвидами.

Під час передвиборчого мітингу у Франції здійснено напад на прес-секретаря уряду04.07.24, 11:37

Як зазначає видання, це не вперше ультраправі партії, такі як "Національне об'єднання" (RN), використовують штучний інтелект для створення та розповсюдження контенту, який підтримує їхні політичні ідеї. Одним з прикладів є кампанія RN "Європа без них", де за допомогою ШІ створюються візуалізації, що зображують іммігрантів на пляжі або представляють чоловіка як ісламіста, що атакує Еммануеля Макрона та Урсулу фон дер Ляєн.

Згідно з дослідженням неурядової організації AI Forensics, що аналізувала контент в Інтернеті 38 партій та коаліцій у Франції з 1 травня по 28 червня, з'ясовано, що 51 повідомлення містять зображення, створені за допомогою ШІ. Хоча це використання ШІ ще обмежене, майже всі такі матеріали походять від ультраправих, за винятком кількох випадків від Союзу демократів і незалежних (UDI) та Сільського альянсу. Ситуація аналогічна і в інших країнах, наприклад в Німеччині та Італії, де праворадикальні партії та їхні прихильники також активно використовують ці технології для поширення своїх повідомлень.

Нагадаємо

Раніше Еммануель Макрон розпустив парламент Франції і оголосив про дострокові вибори після того, як його партія зазнала принизливої поразки від ультраправих на виборах до Європарламенту.

Ірина Колеснік

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі