ultrapravi-u-frantsii-orhanizuvaly-zavorushennia-pislia-vbyvstva-pidlitka-yakyi-vkhodyv-do-yikh-chysla

Ультраправі у Франції організували заворушення після вбивства підлітка, який входив до їх числа

 • 45772 переглядiв

Близько 80 ультраправих демонстрантів зіткнулися з поліцією в Роман-сюр-Ізер, Франція, що призвело до 20 арештів. Причиною протесту стало вбивство підлітка тиждень тому та арешти, які за ним послідували.

Близько 80 представників ультраправих угрупувань провели демонстрацією у французькому містечку Роман-сюр-Ізер в район Монне, вимагаючи розслідування вбивства 16-річного підлітка під час зимового балу у місті Креполі. Про це повідомили в Le Figaro, передає УНН.

Деталі

За даними префектури, у суботу ввечері 80 осіб зіткнулися з поліцією під час демонстрації ультраправих. В результаті 20 демонстрантів було заарештовано, а 17 поміщено під варту.

На відео, які поширювалися в соціальних мережах видно, що люди в капюшонах або з прихованими обличчями  рухалися з димовими шашками в руках на французьких вулицях міста Роман-сюр-Ізер. Саме з цього міста походять кілька підозрюваних, заарештованих у вбивстві 16-річного Томаса.

Деякі тримають транспаранти з написом "Справедливість для Томаса, ні прощення, ні забуття". Інші тримають на відстані витягнутої руки щось схоже на залізні прути.

Згідно з декількома свідченнями ультраправих, вони зібралися, щоб відповісти на безперервні напади натовпу на них.

На даний момент зворушення припинилися, але префектура підкреслює, що "залишає ситуацію під пильним наглядом".

Вбивство підлітка

В ніч на 19 листопада на зимовому балу у Французькому місті Креполь, де зібралися близько 350 людей, сталася жорстока бійка. В результаті декілька людей отримали серйозні травми, а 16-річний хлопець на ім’я Томас помер внаслідок отриманих ножових поранень.

Цього тижня було заарештовано дев'ятьох підозрюваних, у тому числі 20-річного хлопця, якого вважають виконавцем смертельних ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Парижі під час масових заворушень затримали 80 протестувальників

Ганна Оніщенко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі