ukrzaliznytsia-u-lystopadi-perevezla-rekordni-z-pochatku-povnomasshtabnoho-vtorhnennia-14-milioniv-tonn-vantazhiv

"Укрзалізниця" у листопаді перевезла рекордні з початку повномасштабного вторгнення 14 мільйонів тонн вантажів

 • 34412 переглядiв

У листопаді "Укрзалізниця" перевезла рекордні 14 млн тонн вантажів, що на 33,8% більше, ніж за аналогічний період 2022 року, при цьому експорт збільшився більш ніж удвічі.

У листопаді "Укрзалізниця" перевезла рекордні з початку повномасштабного вторгнення 14 млн тонн вантажів. Це на 33,8% більше, ніж за аналогічний період 2022 року. Цифра включає як внутрішні перевезення, так і експорт. Про це йдеться на сайті уряду України, пише УНН.

Обсяг залізничних перевезень є одним з ключових індикаторів економічного відновлення. Зростання показників перевезень, який ми бачимо – тому підтвердження. Зокрема, надзвичайно важливо бачити підвищення експорту. За листопад Укрзалізниця має приріст у цьому напрямку більш як вполовину. Абсолютний рекорд з початку повномасштабного вторгнення,

- зазначив Віцепрем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Деталі

Кількість перевезень розподілена наступним чином:

  • Внутрішнє сполучення – 7,3 млн тонн (+19% від листопада 2022)
  • Експорт – до 6 млн тонн (+56,2%)
  • Імпорт – до 679 тис. тонн (+35,4%)
  • Транзитні перевезення – до 65,5 тис. тонн

Найбільше у загальному обсязі перевезень як всередині країни, так і на експорт за листопад 2023 року перевезено зерна – 3 млн тонн (+13%). Перевезення зернових у напрямку морських портів у листопаді становили 1,7 млн тонн, що в 1,7 раза більше у порівнянні з жовтнем поточного року. Водночас перевезення через сухопутні прикордонні переходи зменшились на 4,2% до 0,72 млн тонн.

Зазначається, що після зерна серед перевезень лідирують залізна і марганцева руди, кам’яне вугілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрзалізниця" запустила сервіс замовлення квитків для військових

Ольга Розгон

Економіка

    Популярні

    Новини по темі