ukenru
ukrtransgaz-v-listopadi-rizko-zris-borg-za-balansuvannya-gazu

"Укртрансгаз": в листопаді різко зріс борг за балансування газу

 • 10486 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Опалювальний сезон в Україні розпочався з різкого підвищення заборгованості перед Оператором ГТС України за послуги балансування газу. У листопаді загальний борг сягнув 29,8 млрд грн, порівняно з 28,3 млрд грн у попередньому місяці. Про це УНН повідомили у прес-службі "Укртрансгазу".

В загальній сумі боргу за листопад 58 % або 871 млн грн накопичено компаніями групи РГК. Серед них найбільш негативну динаміку показало п’ять підприємств. Зокрема, у листопаді ПАТ "Київоблгаз" наростило борг на 151 млн грн, ПАТ "Харківгаз" – 120 млн грн, ПАТ "Львівгаз" – 95 млн грн, ПАТ "Дніпропетровськгаз" – 84 млн грн та ПАТ "Закарпатгаз" – 73 млн грн. Всього борг групи РГК станом на кінець листопада становить понад 19,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПСГ України залишилося менше 14,25 млрд куб. м газу

Серед інших підприємств лідером із накопичення боргів в листопаді є ПАТ "Одесагаз", що збільшило свою заборгованість додатково на 207 млн грн. Загальна заборгованість цього оператора ГРМ сягнула вже 890 млн грн.

Новими учасниками рейтингу боржників стали ТОВ "ПРЕМІУМ ГАЗ ЕКСПОРТ" з боргом у розмірі 182 млн грн за послуги балансування за жовтень-листопад та ТОВ "СТАТУС-ТРЕЙД" з 48 млн грн боргу станом на кінець листопаду.

За 11 місяців поточного року АТ "Укртрансгаз" витратив на покриття небалансів природного газу в ГТС України понад 17 млрд грн, з яких споживачами сплачено 5 млрд грн, що складає лише 30% від нарахованої суми. Несанкціонований відбір при цьому склав більше 1 млрд куб. м газу, або 93,1% від фактичного обсягу балансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НКРЕКП зменшила вдвічі тарифи для "Укртрансгазу"

Українські Національні Новини

Економіка