ukenru
ukroboronprom-proviv-viprobuvannya-samokhidnikh-artileriyskikh-ustanovok

"Укроборонпром" провів випробування самохідних артилерійських установок

 • 23484 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. На спец полігоні у Хмельницькій області пройшли випробування самохідних артилерійських установок «Украборонпрому», про це йдеться на офіційному сайті державного концерну, повідомляє УНН.

"ДП "Шепетівський ремонтний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", провів успішні приймально-здавальні випробування чергової партії самохідних артилерійських установок 2С3 “Акація” та 2С1 "Гвоздика" перед передачею до Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Для перевірки роботи всіх систем, самохідні артилерійські установки успішно здійснили серію пострілів та марш-кидок на спеціальному полігоні у Хмельницькій області.

Також повідомляється, що 2С3 "Акація" оснащена 152-мм гаубицею, яка здатна вести вогонь на відстані біля 17-20 км, в тому числі – сучасними керованими снарядами типу "Квітник". Бойова машина вагою у 27,5 т. може рухатись зі швидкістю до 60 км/год, завдяки чому досягається висока мобільність та гнучкість застосовування на полі бою.

У свою чергу, 2С1 "Гвоздика" оснащена меншою за калібром 122-мм гаубицею з дальністю ураження цілей біля 15 км. Більш легка “Гвоздика”, масою 15,7 т. також може рухатись зі швидкістю 60 км/год, при цьому машина має можливість форсувати водні перешкоди уплав. 

Українські Національні Новини

Мультимедіа