ukroboronprom-pokazav-120-mm-minu-pershiy-produkt-spilnogo-virobnitstva-z-krayinoyu-chlenom-nato

«Укроборонпром» показав 120-мм міну – перший продукт спільного виробництва з країною-членом НАТО

 • 1591587 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Державний концерн «Укроборонпром» та одна з країн-членів Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міни калібру 120 мм. Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію оприлюднену концерном.

Днями укладено контракт з Міністерством оборони України на постачання цих засобів ураження, тож, вже незабаром їх отримають українські військові.

Деталі

120-мм міни виготовляються за сучасними технологіями. Виробничі потужності розосереджені, зокрема, їх частина розташована в одній з європейських держав.

«Цей боєприпас гарантовано уражає ворожу піхоту в радіусі від 25 м до 60 м, а розліт осколків може сягати 250 м. Крім цього, 120-мм міна здатна руйнувати інженерні споруди та легкоброньовану техніку.
Загалом 120-мм міномет здатний вражати цілі на відстані до 7-ми кілометрів, а сучасними боєприпасами – у понад 8 кілометрів», - повідомили в «Укроборонпромі»

120-мм міномет є одним з найбільш розповсюджених в Україні видів артилерійської зброї та активно використовується у бойових діях проти російських загарбників.

Нагадаємо

Раніше «Укроборонпром» розпочав за кордоном серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів. Якщо 82-мм міна виготовляється за удосконаленою фахівцями підприємств «Укроборонпрому» технологією, руками співробітників підприємств концерну, але за межами України, то 120-мм міна є спільним із західними союзниками продуктом-засобом ураження.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Україна подала запит до Нідерландів на постачання F-16

     • 705023 переглядiв

    Ворог готується до масового ракетного удару – ОК «Південь»

     • 1398344 переглядiв

    За добу українські захисники ліквідували 730 окупантів

     • 616684 переглядiв

    На Дніпропетровщині ворог обстріляв об'єкт енергетики

     • 682305 переглядiв