ukenru
ukrmetallurgprom-kritikuet-razrabotannuyu-ampu-metodiku-raschetov-portovykh-sborov

“Укрметаллургпром” критикует разработанную АМПУ методику расчетов портовых сборов

 • 4773 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Об'єднання підприємств "Укрметалургпром" критикує розроблену Адміністрацією морських портів України методику розрахунків портових зборів, головним чином, в частині стягнення інвестиційної складової, передає УНН.

"Головне питання - інвестиційна складова в зборах. Хто буде її визначати? Хто буде стверджувати інвестиційні проекти в портах? До сих пір ніхто не може сказати, яким буде рівень портових зборів, коли запрацює методика ", - сказав Олександр Каленков, президент" Укрметаллургпрома "в ході засідання робочої групи в Госрегуляторслужбе у вівторок.

При цьому він нагадав, що рівень портових зборів в Україні вже завищений в 2,5-3 рази в порівнянні зі світовими практиками, а для великих суден - вище в 3-4 рази, ніж в інших портах Європи та світу.

Крім того, А.Каленков запропонував і далі знижувати рівень відрахування прибутку АМПУ в бюджет.

"Уже знизили рівень відрахувань з 75% до 50%, в результаті портові збори знизилися на 20%, хоча знижувати їх потрібно в рази. Потрібно припинити викачувати кошти з АМПУ в бюджет, скасувати стягування ПДВ з портових зборів, а також відмовитися від крос-субсидування ", - констатував він.

Українські Національні Новини

Економіка