ukrayna-rasschytyvaet-na-15-mlrd-evro-vtoroho-transha-yz-50-myllyardnoi-prohrammy-es-v-aprele-mynfyn

Україна розраховує на 1,5 млрд євро другого траншу з 50-мільярдної програми ЄС у квітні - Мінфін

 • 22136 переглядiв

Україна розраховує отримати другий транш у розмірі 1,5 мільярда євро з 50-мільярдної програми Європейського Союзу у квітні цього року.

Україна розраховує на отримання другого траншу у розмір 1,5 мільярда євро з 50-мільярдної програми Європейського союзу у квітні цього року.

Про це заявив міністр економіки Сергій Марченко, якого цитує пресслужба Мінекономіки, передає УНН.

Деталі

Сьогодні ми отримали перший транш в рамках перехідного фінансування відповідно до Інструменту Ukraine Facility у розмірі 4,5 мільярди євро, а також розраховуємо на отримання другого траншу у розмір 1,5 мільярда євро у квітні цього року. Хоча відновлення та реформи мають вирішальне значення для майбутнього України, тільки за умови фінансування всіх пріоритетних видатків держбюджету Україна зможе вберегти економіку протягом усієї війни, аби відновитися і стати самодостатньою та успішною. Тому зовнішнє фінансування продовжує відігравати важливу роль

- сказав Марченко. 

Марченко подякував партнерам за ключову роль Європейського Союзу у залученні фінансових ресурсів для України, а також зазначив, що з лютого 2022 року ЄС надав Україні понад 30 млрд євро на першочергові потреби держбюджету, що дозволило Кабміну виконувати свої зобов’язання перед громадянами та спрямовувати власні ресурси бюджету на підтримку збройних сил.

Нагадаємо

Міністерство економіки України опублікувало текст Плану для реалізації програми Ukraine Facility Європейського Союзу, що передбачає проведення 69 реформ, зокрема, у економічному секторі, судової системи, фінансових ринків тощо. 

Павло Башинський

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Естонія відмовляється від "Філіп Моріс"

     • 22138 переглядiв