ukenru
ukrayinu-zaprosili-doluchitisya-do-proektu-gazoprovodu-do-yes-v-obkhid-rosiyi

Україну запросили долучитися до проекту з газопроводом до ЄС в обхід Росії

 • 11707 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Україну запросили долучитися до участі в проекті "Південний газовий коридор", через який буде поставлятися природний газ з Азербайджану до країн ЄС. Пропозицію озвучив президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв під час зустрічі у Туреччині з Президентом України Петром Порошенком, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Президент Азербайджану запросив Україну до участі в проекті "Південний газовий коридор", - повідомили в АП.

Алієв висловив вдячність Главі Української держави за створення сприятливих умов для відкриття Торговельного дому Азербайджану в Києві.

Нагадаємо, окрема увага приділялася подальшому поглибленню взаємодії в енергетичній сфері.

Крім того, глави держав наголосили на обопільній незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності обох країн. Сторони обмінялися думками щодо підготовки Шостого засідання Ради Президентів України та Азербайджану у рамках планованого офіційного візиту Президента Азербайджанської Республіки в Україну.

Додамо, проект "Південного газового коридору" включає у себе розширення Південнокавказького газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзурум, будівництво у Туреччині Трансанатолійського трубопроводу (TANAP) і будівництво Трансадріатичного трубопроводу (TAP).

Наприкінці травня президент Азербайджану Ільхам Алієв взяв участь у церемонії урочистого відкриття "Південного газового коридору".

Трансанатолійський газопровід (TANAP), яким газ буде поставлятися в країни ЄС в обхід Росії, буде введений в експлуатацію 12 червня - у день Росії.

Українські Національні Новини

Політика