ukenru
ukrayintsyam-u-rf-poradili-yikhati-golosuvati-do-trokh-inshikh-krayin

Українцям у РФ порадили їхати голосувати до трьох інших країн

 • 10265 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Українські громадяни, які перебувають на території РФ постійно, матимуть можливість голосувати в посольствах України у Грузії, Фінляндії й Казахстані. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у власній статті, коментуючи рішення ЦВК про ліквідацію п’яти виборчих дільниць на території РФ, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС.

"Коли йдеться про право людей віддати свій голос на виборах, статистика, непевне, не дуже доречна. Але все ж таки. Ми знаємо, що в Росії зараз знаходиться понад два з половиною мільйони українських громадян", - зазначив Клімкін.

Міністр підкреслив, що МЗС поважає думку кожного з громадян і їхнє право брати участь у виборах, тому спільно з ЦВК вжило заходи для того, щоб забезпечити можливість проголосувати тим співвітчизникам, які забажають це зробити.

"Ті українські громадяни, які перебувають на території РФ тимчасово (а це переважна більшість), зможуть віддати свій голос в Україні за місцем постійного проживання, необхідно тільки пересвідчитися, що вас внесли у списки. Ті ж, хто проживає у Росії постійно, матимуть можливість голосувати в посольствах України у Грузії, Фінляндії й Казахстані", - повідомив дипломат.

За його словами, детальні роз'яснення щодо необхідних дій можна знайти на сайтах українських дипломатичних представництв.

"Ми вважаємо, що проведення вільних і чесних виборів на території країни-агресора є неможливим, позбавленим політичного і юридичного сенсу, а для тих, хто вирішить узяти в них участь, - просто небезпечним", - додав міністр.

Нагадаємо, 31 грудня Центральна виборча комісія України ліквідувала 5 дільниць для голосування в Російській Федерації.

Як повідомляв УНН, в Україні вже стартувала президентська передвиборча кампанія. 31 грудня о 9 ранку до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом у президенти подав перший кандидат.

Українські Національні Новини

Політика