ukenru
ukrayintsyam-radyat-utrimatisya-vid-poyizdok-do-deyakikh-provintsiy-italiyi-cherez-spalakh-covid-19

Українцям радять утриматися від поїздок до деяких провінцій Італії через спалах COVID-19

 • 14588 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. У зв’язку з загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у північних регіонах Італії захворювання, викликаного новим типом коронавірусу, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів, де є найбільший ризик зараження. Про це йдеться у порадах від консульської служби України, передає УНН.

"У зв’язку з загостренням епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням у північних регіонах Італії захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів: Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт, де є найбільший ризик зараження", - йдеться у порадах МЗС.

Співвітчизникам, які продовжують перебувати в цих регіонах, радять виявляти підвищену увагу та обережність, уникати відвідання уражених вірусом провінцій, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої консульської установи України або зареєструватися на вебресурсі friend.mfa.gov.ua.

За даними консульської служби, органами влади Італії повністю карантинні заходи запроваджено у десятьох муніципалітетах регіону Ломбардія, провінції Лоді – Касалпустерленго, Кодоньо, Кастільоне-д’Адда, Фомбіо, Малео, Сомалія, Бертоніко, Терранова-де-Пасеріні, Кастельгерсундо і Сан-Фіорано, а також – муніципалітеті Во ‘Еуганєо в провінції Падуя, регіоні Венето.

Оскільки розповсюдження вірусу спостерігається також і в інших країнах світу, МЗС рекомендує громадянам України, які планують подорожі за кордон, відслідковувати повідомлення та дотримуватися рекомендацій офіційних органів країн, до яких плануються поїздки.

Нагадаємо, в Італії повідомили про п’яту смерть внаслідок пневмонії, викликаної зараженням коронавірусу.

Як повідомлялося в УНН, державна прикордонна служба України відстежує ситуацію з поширенням нового коронавірусу у регіонах Італії.

Українські Національні Новини

Суспільство