ukenru
ukrayintsyam-predstavili-varianti-dizaynu-e-pasporta

Українцям представили варіанти дизайну е-паспорта

 • 34663 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook представив варіанти дизайну електронного паспорта, передає УНН.

"... ми працюємо над створенням електронного паспорта. Можливість отримати в мобільний додаток цифровий документ матимуть змогу власники закордонного паспорта та ID-картки", - написав Федоров.

Він відзначив, що за допомогою паспорта в смартфоні у нас з вами буде можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаток "Дія" має стати реєстром народонаселення - Мінцифри

"Як і на водійських посвідченнях, діятиме QR-код для перевірки дійсності документа. Всією командою разом з нашим другом та ментором з технологій, Олегом Гороховським, ми довго обговорювали дизайн паспорта. Що потрібно виносити на лицьову сторону, що сховати в розгорнуте відображення за натиском (там буде схована вся-вся інформація: строк дійсності, стать, громадянство та інше)", - написав урядовець.

Федорів відзначив, що на їх думку, найголовніші дані паспорта: фото, ПІБ, номер документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За чотири доби додаток "Дія" завантажили понад 1 мільйон українців

"Все інше можна сховати. Тому, на відміну від водійських посвідчень, ми збільшили фото (вбили ідею його збільшення за натиском). Подивіться варіанти. Що думаєте? Ми за простоту!" - написав урядовець і додав, що батько дизайну Володимир Смірнов.

Українські Національні Новини

Суспільство