ukenru
ukrayintsyam-poobitsyali-protidiyati-roztrati-monetizovanikh-subsidiy

Українцям пообіцяли протидіяти розтраті монетизованих субсидій

 • 12742 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. В уряді працюють над механізмами для протидії некоректному використанню "живих грошей", які українці отримають через монетизацію субсидій для оплати за житлово-комунальні послуги. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає УНН з посиланням на його прес-службу.

"Людина зобов’язана використати ці кошти, насамперед, для сплати за надані послуги, а вже економію коштів вона може використати на власні потреби", - пояснив він, наголосивши, що субсидія - це цільова допомога держави для сплати за житлово-комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Субсидіанти споживають газу у рази більше за інших - Розенко

"Я переконаний, що 95 відсотків споживачів - це свідомі споживачі, які чудово розуміють, що ці кошти треба спрямовувати на оплату за житлово-комунальні послуги. Але будуть і ті люди, які намагатимуться некоректно їх використовувати. Безперечно, ми зараз відпрацьовуємо і механізми, яким чином убезпечитися від цього. Але люди самі зацікавлені в тому, щоб ці кошти отримувати постійно, а для цього треба сплачувати за житлово-комунальні послуги", - вказав віце-прем’єр.

При цього він додав, що за нормальної роботи механізму монетизації субсидій виграють всі. "І споживачі послуг отримають живі кошти на руки, і надавачі цих послуг отримають живі кошти", - зазначив Розенко, нагадавши, що раніше розрахунки з надавачами послуг з боку Держбюджету здебільшого відбувалися через систему взаємозаліків.

Нагадаємо, субсидії у готівці українці мають розпочати отримувати з березня.

Раніше в уряді розповіли, що потрібно для монетизації субсидій.

Українські Національні Новини

Політика