ukenru
ukrayintsyam-obitsyayut-shvidke-vidnovlennya-aviaperelotiv-na-balkani

Українцям обіцяють швидке відновлення авіаперельотів на Балкани

 • 22291 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Незабаром українські громадяни зможуть здійснювати авіаперельоти на Балкани. Про це в ексклюзивному інтерв'ю прес-службі офісу почесного Консула України в Хорватії розповіла комерційний директор авіакомпанії WINDROSE Ольга Толстихина, передає УНН з посиланням на офіс.

"Ми планували почати регулярні рейси в Любляну з 30 квітня, а в Загреб з 2 червня, але здійсненню цих планів завадила глобальна пандемія коронавірусу. Після ослаблення карантину ми в цьому сезоні залишили тільки Любляну. Рейси літаками Embraer E145 будуть виконуватися по четвергах і неділях. Уже відкрито продаж квитків. Загреб плануємо запустити через рік", - заявила Толстихина.

У той же час дипломати, посилаючись на інформацію комерційного директора WINDROSE, повідомляють що чартерна програма в Хорватію стартує вже з початку липня.

"Першими стануть рейси:
- 04.07.2020. Київ-Пула-Київ
7W771 Київ-Пула KBP-PUY 12: 00-13: 25
7W772 Пула-Київ PUY-KBP 14: 25-17: 40
- 05.07.2020. Київ-Спліт-Київ
7W763 Київ-Спліт KBP-SPU 15: 20-16: 50
7W764 Спліт-Київ SPU-KBP 17: 50-21: 15", - відзначили в консульстві.

Почесний Консул України в Хорватії Івіца Піріч зі свого боку проінформував, що таке оперативне рішення щодо відновлення авіасполучення між Україною і Хорватією стало можливо завдяки взаємним зусиллям двох дружніх країн.

"Хорватія однією з перших в Європі подолала пандемію коронавірусу. У червні не було зареєстровано нових випадків COVID-19 і зараз країна має одну з кращих епідеміологічних ситуацій в Євросоюзі. Завдяки цьому Хорватія є одним з найбезпечніших туристичних напрямків. Громадяни України можуть прибути в Хорватію, маючи туристичний ваучер без обмежень. Для ділових подорожей також немає перешкод, якщо вони підтверджуються відповідним бізнес-запрошенням", - сказав він.

Варто зазначити, що в квітні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з ініціативою підписання з Євросоюзом, раду котрого в першому півріччі очолює Хорватія, угоди про спільний авіаційний простір. Воно могло відбудуться під час саміту "Східного партнерства". Однак його формат був змінений на проведення 18 червня відеоконференції з центром в Загребі.

Як повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський візьме участь у відеоконференції лідерів "Східного партнерства", де буде відстоювати подальшу інтеграцію з ЄС.

Українські Національні Новини

Суспільство