ukenru
ukrayintsya-khizhnyaka-viznano-naykraschim-bokserom-roku-v-sviti

Українця Хижняка визнано найкращим боксером року в світі

 • 15865 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Міжнародна боксерська Асоціація визнала українця Олександра Хижняка найкращим боксером світу незалежно від вагових категорій у 2017 році. Про це інформує Федерація боксу України, передає УНН.

Нагородження Хижняка відбулось в рамках Всесвітнього боксерського форуму в Сочі, на якому було присутнім керівництво Міжнародної боксерської Асоціації, президенти усіх професіональних боксерських організацій та провідні спортсмени, функціонери та діячі боксу.

"Це неймовірне визнання та надзвичайно почесна нагорода для мене. Подібні нагороди являються неабияким стимулом для того, щоб ще з більшою мотивацією працювати задля здобуття нових вершин. Моя головна мета – нагорода Олімпійських ігор і зроблю все від себе можливе аби якомога краще підготуватися до ліцензійного чемпіонату світу 2019 року та здобути перепустку на Олімпіаду Токіо-2020", - наголосив наш співвітчизник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик піднявся на 12 місце в рейтингу кращих боксерів світу

Зазначимо, що за результатами виступів у 2017 році Хижняк здобув всі можливі золоті нагороди на провідних боксерських стартах. Спочатку він став чемпіоном Європи у віковій групі до 22 років, а згодом ще й здобув титул найкращого боксера на чемпіонаті Європи у Харкові та "золото" світової першості у Гамбурзі.

Примітно, що останній раз подібну нагороду український боксер отримував у 2011 році. Сімома роками раніше найкращим боксером планети ставав Олександр Усик.

Українські Національні Новини

Спорт