ukenru
ukrayintsiv-poperedili-pro-rizik-lisovikh-pozhezh

Українців попередили про ризик лісових пожеж

 • 9594 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Через найвищий рівень пожежної небезпеки, який утримається в Україні у понеділок, збільшується ризик виникнення пожеж у лісах і на відкритих територіях. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ДСНС України.

"За даними Укргідрометцентру, 4 червня в Україні (крім більшості районів Карпатського регіону) надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки", - повідомили у відомстві.

Рятувальники наголосили, що через високий рівень пожежонебезпеки значно збільшується і ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

Так, за даними рятувальників, причиною масштабних загорянь у лісах, на торфовищах та на сміттєзвалищах зазвичай є наслідок людської легковажності.

"Саме громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття у лісах або спалюючи його на присадибних ділянках. Такі вчинки є вкрай небезпечними, адже під дією відкритого сонячного проміння навіть залишена скляна пляшка може спричинити займання сухої трави чи лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий сірник або недопалок. І цього буде достатньо для того, щоб спровокувати масштабну лісову пожежу", - зазначили у ДСНС.

За даними рятувальників, з початку року кількість загорянь на відкритих територіях становить вже понад 14 тисяч випадків.

Нагадаємо, з 28 травня масштабну лісову пожежу ліквідовували в Олешківському лісомисливському господарстві, що на Херсонщині. Локалізувати її вдалося лише 30 травня, а повністю ліквідувати - 2 червня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП