ukenru
ukrayintsiv-poperedili-pro-pidvischennya-rivniv-vodi-2

Українців попередили про підвищення рівнів води у річках

 • 16454 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Українців попереджають про підвищення рівнів води з 26 по 29 червня, зокрема, на річках басейну Прип’яті, а також на Буковині, Вінниччині та Одещині. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДСНС України.

"За даними УкрГідрометцентра, 26-28 червня на рiчках басейну Прип'ятi очiкуються пiдйоми рiвнiв води на 0,1-0,7 м над рiвнями на 8:00 24 червня. Мiсцями подальше затоплення заплав, досягнення вiдмiтки початкового затоплення пасовищ, сiнокосiв бiля смт Любешiв", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 26 червня, внаслідок проходження паводкової хвилі, на р.Тиса очікуються підвищення рівнів води бiля м.Чоп на 1,2-1,7м над рiвнями на 8 годину 25 червня, з виходом води на заплаву.

Також 26 червня у верхів’ї Днiстровського водосховища бiля села Рухотин (Хотинський р-н Чернiвецької обл.) очiкується добiгання паводкової хвилi iз затопленням заплави, с/г угiдь, частковим затопленням прирiчкової iнфраструктури.

"26-27 червня рівень води Дністра у створі посту "Могилів-Подільський" утримуватиметься на небезпечних відмітках початкового затоплення ділянок прилеглих до русла річки та може досягнути небезпечних позначок затоплення об’єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області", - додали у ДСНС.

Окрім того, 27-29 червня, внаслідок проходження дощового паводку на річці Дністер біля села Маяки, очікується підйом рівнів води на 0,2-0,5 м, внаслідок цього можливий вихід води заплаву, затоплення траси "Одеса-Рені", городів та господарських об’єктів в селі Яськи, місті Біляївка (Одеська область).

Нагадаємо, через паводки та затоплення у низці західних областей України на ранок п'ятниці евакуйовано та відселено 900 людей.

Українські Національні Новини

Суспільство