ukenru
ukrayintsiv-poperedili-pro-pereyizd-aeroporta-stambula

Українців попередили про переїзд аеропорта Стамбула

 • 13330 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. У зв'язку з тим, що міжнародний аеропорт імені Ататюрка у турецькому місті Стамбул переводить усі комерційні пасажирські авіарейси до нового аеропорту Стамбула та повністю припиняє свою діяльність 6 квітня, українцям, які туди летять, порадили відстежувати інформацію про свої рейси. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію генерального консульства України в Стамбулі.

"До уваги громадян України, які планують подорож до Стамбула. Інформуємо, що міжнародний аеропорт ім. Ататюрка (Istanbul Ataturk Airport - IST) у Стамбул (код IATA “IST”) з 3:00 години 5 квітня 2019 року розпочинає поступовий трансфер усіх комерційних пасажирських авіарейсів до нового аеропорту Стамбула (код IATA “ISL”) та повністю припинить свою діяльність о 2:00 годині 6 квітня 2019 року", - вказали у консульстві.

Планується, що перенесення всіх комерційних авіарейсів до нового аеропорту триватиме до 24:00 години 7 квітня 2019 року.

"З метою уникнення можливих логістичних ускладнень у період з 3:00 години 5 квітня до 24:00 години 7 квітня 2019 року рекомендуємо всім подорожуючим відстежувати інформацію на веб-сайтах відповідних авіаліній та контактувати з ними задля отримання актуальної інформації про виконання/скасування/перенесення рейсу, а також уточнення аеропорту прибуття у місто Стамбул", - додали в українському диппредставництві.

Водночас Anadolu повідомляє, що роботи з переїзду авіакомпанії Turkish Airlines (THY) у новий Стамбульський аеропорт завершені на 70%. За словами гендиректора авіакомпанії Білала Екші, останній рейс THY з аеропорту Ататюрка виконаний в Сінгапур.

"Переїзд буде завершено раніше запланованого терміну. До теперішнього часу ніяких збоїв в роботах не було. Якщо не виникне яких-небудь проблем, то переїзд завершиться на дві-три години раніше наміченого терміну. На даний момент все обладнання і інвентар авіакомпанії доставлені в Стамбульський аеропорт", - сказав Екші.

Раніше повідомлялося, що переїзд THY триватиме 45 годин і повинен завершитися о 23:59 6 квітня.

Нагадаємо, два аеропорти Стамбула призупинять роботу на півдоби.

Українські Національні Новини

Економіка