ukenru
ukrayintsi-zdobuli-chotiri-zolota-na-legkoatletichnomu-turniri-u-finlyandiyi

Українці здобули чотири "золота" на легкоатлетичному турнірі у Фінляндії

 • 9446 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Українські легкоатлети перемогли у чотирьох дисциплінах на міжнародному турнірі "Paavo Nurmi Games" і ще у двох посіли призові місця. Змагання приймало фінське місто Турку, інформує УНН з посиланням на прес-службу ФЛАУ.

Анна Плотіцина перемогла з бігу на 100 метрів з бар’єрами (13,08 с), залишивши позаду, зокрема, чемпіонку Європи і призера чемпіонату світу білоруску Аліну Талай.

Ольга Ляхова найшвидше подолала дистанцію 800 метрів. Її час – 2:01,50 хв.

Марина Килипко виграла змагання зі стрибків з жердиною. 4,41 м вона подолала з третьої спроби, після чого замовила висоту 4,62 м. Проте підкорити її українці цього разу не вдалося.

Сергій Никифоров виграв змагання зі стрибків у довжину. У найкращій зі спроб, п’ятій, він показав результат 7,73 м.

Відзначимо також і виступ Ольги Саладухи, яка була другою з потрійного стрибка. Українка кілька разів мінялася лідерством з колумбійкою Катеріне Ібаргуен, але остання у підсумку все ж вирвалася вперед – 13,97 м. У О.Саладухи 13,88 м.

Крім того, у секторі для стрибків у висоту виступали три українки і всі показали однаковий результат – 1,88 м. Оксана Окунєва зробила це з першої спроби і стала другою. Юлія Левченко і Катерина Табашник підкорили цю висоту з другої спроби і розділили третє місце. Перемогла Марія Ласіцкене, яка виступає під нейтральним прапором, - 1,95 м.

Додамо, що Олеся Повх стала четвертою з бігу на 100 метрів. Польці Єві Свободі вона поступилася лише тисячними долями секунди. Результат спортсменок – 11,39 с.

Як повідомляв УНН, стала відома заявка збірної України на командний ЧЄ з легкої атлетики.

Українські Національні Новини

Спорт