ukenru
ukrayintsi-zavoyuvali-tri-medali-na-starti-yevropeyskogo-yunatskogo-olimpiyskogo-festivalyu

Українці завоювали три медалі на старті Європейського юнацького олімпійського фестивалю

 • 10620 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. У турецькому Ерзурумі за участі представників України продовжуються змагання ХІІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю, повідомляє УНН з посиланням на НОК України.

Біатлоністка Христина Дмитренко підтвердила свій високий статус чемпіонки Юнацьких Олімпійських ігор-2016, виборовши першу нагороду для України на престижному юнацькому форумі.

Х.Дмитренко фінішувала зі "срібним" результатом, припустившись одного промаху на другому вогневому рубежі і пропустивши вперед лише біатлоністку з Франції (+21,5 с).

"Дуже рада цій нагороді. Було важко бігти. До того ж, зробила один необов’язковий промах. Тим не менш, неймовірно щаслива, що здобула медаль", - заявила біатлоністка.

Другу срібну медаль в скарбничку "жовто-блакитної" збірної принесла фігуристка Анастасія Гожва. 15-річна спортсменка за підсумками короткої та довільної програм посіла 2 місце (127,18 балів).

Автором третього "срібла" став сноубордист Гліб Мостовенко.

Нагадаємо, що XIII зимовий ЄЮОФ за участі спортсменів з 34 країн триватиме з 11 по 18 лютого .

Довідка УНН: Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – це найпрестижніші змагання Європи для юних атлетів 14-18 років, що проводяться один раз на два роки - взимку і влітку.

25 юних олімпійців України виступають у 7 з 9 видів спорту: біатлоні, гірськолижному спорті, лижних перегонах, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні та шорт-треку.

Українські Національні Новини

Спорт