ukenru
ukrayintsi-zareyestruvali-na-odnu-adresu-v-tallinni-sotni-firm-vidavnitstvo-i-vuz

Українці зареєстрували на одну адресу в Таллінні сотні фірм, видавництво і вуз

 • 7187 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Вихідці з України зареєстрували в одному офісі 300 фірм, за деякими з яких ховаються податкові схеми, види на проживання, сумнівна школа, фейкова реклама, сміттєві журнали і зараження комп'ютерів шкідливими програмами. Про це повідомляє УНН з посиланням на ERR.

У столичному бюро за адресою Нарвської шосе, 7 офіційно числиться понад 800 підприємств, в тому числі кілька солідних, повідомила програма журналістських розслідувань "Очевидець".

Журналісти ще в 2018 році отримали інформацію про те, що третина цих підприємств зареєстрована в одному офісі. У кабінеті номер 634 знаходиться і компанія DKLex Consulting Group, якою керує 45-річний українець Дмитро Лунін, який знаходиться в Естонії на підставі посвідки на проживання, та погодився спілкуватися з журналістами тільки по телефону.

На головній сторінці фірми на п'яти мовах рекламуються готові фірми, віртуальна контора, відкриття банківських рахунків, податкове планування та консультації на тему отримання посвідки на проживання. DKLex навіть зняла кліп, в якому створюється враження про Естонії як про податковий рай.

"Ми займаємося реєстрацією, адмініструванням і консультаціями. Назвемо це комерційним управлінням бізнес-процесів", - пояснив Лунін.

Новий виток розслідуванню додала цікава обставина: серед численних фірм з приставкою DKLex виявилася зареєстрована за тією ж адресою DKLex Academy. На сайті цієї фірми створюється враження, що мова йде про навчальний заклад, який пропонує навіть магістерський ступінь з управління бізнесом (MBA - master of business administration).

У кабінеті номер 634 також зареєстровано видавництво OÜ Scientific Route. Власники - українці. Scientific Route випускає в інтернеті 11 різних наукових журналів.

Інфотехнологи ERR встановили, що сайт видавництва потай впровадив в комп'ютери редакції програми з видобутку криптовалюта.

Як повідомляв УНН, громадяни України, які голосують в українському посольстві в Естонії, показують високу активність на виборах Президента. Про це повідомила посол України в Естонії Мар'яна Беца в Twitter .

Українські Національні Новини

Новини Світу