ukenru
ukrayintsi-rozpovili-yak-potribno-borotis-z-grupami-smerti-u-sotsmerezhakh

Українці розповіли, як потрібно боротись з “групами смерті” у соцмережах

 • 13625 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. У 2016 році в соцмережах з'явилися групи, де дітей схиляють до суїциду в режимі онлайн. Тобто, змушують накласти на себе руки і зняти це на камеру. У таких групах, за повідомленнями української кіберполіції, працюють професійні психологи, які планомірно доводять дітей до самогубства. УНН вирішив дізнатись в українців, що вони знають про “групи смерті” у соцмережах та як, на їх думку, потрібно боротися з цим явищем.

Більшість опитаних відповіли, що чули та знають про ці групи в соціальних мережах, але особисто ніколи не зіштовхувались з цим. Однак були й такі, хто нічого не знає про таку проблему.

“Я знаю, що ця тварина, на честь якої було названо групу в соцмережі, здатна до самогубства. І ця організація затуманює розум підлітку, і він не розуміє, що скоює, таким чином закінчуючи своє життя суїцидом. Заподіюючи біль як суспільству, так і своїм близьким. Особисто я нещодавно дізналась про цю групу “Синій кит”, мені зателефонувала мама та розповіла про це”, - розповіла Вікторія з Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині СБУ виявила групу підлітків, втягнутих у суїцидальну "групу смерті"

На думку людей, для того, аби припини скоєння самогубств серед підлітків, в першу чергу, потрібно дорослим більше уваги приділяти дітям та їх вихованню.

“В таких випадках потрібно звертатись до інституту сім’ї, тому що діти, які це скоюють (суїцид - ред.), мабуть, просто не знаходять підтримки у своїх батьків. Цей фактор може впливати на прийняття підлітками рішення вчиняти самогубство”, - розповіла Ірина з Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві неповнолітні на Херсонщині хотіли скоїти самогубство через "групи смерті" в соцмережах

Також, як зазначили учасники опитування, необхідно більш ретельно працювати українській кіберполіції, блокувати в соцмережах підозрілі групи, надавати психологічну допомогу.

“Цим потрібно займатись на державному рівні, зробити комітет над контролем таких груп та взагалі забороняти їх розповсюдження в соціальній мережі”, - розповів Всеволод із Запоріжжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розпочала превентивні заходи через поширення "груп смерті"

Як повідомляв УНН, протягом останніх місяців у соціальній мережі “ВКонтакте” серед підлітків поширилась небезпечна розвага — смертельна гра, кінцевою метою якої є суїцид.

Нагадаємо, у Києві поліцейські врятували 15-річну дівчинку, яка була учасницею “групи смерті”, від самогубства.

Українські Національні Новини

Суспільство