ukenru
ukrayintsi-otrimuvatimut-platizhki-za-komunalni-poslugi-bez-vrakhuvannya-pilg

Українці отримуватимуть платіжки за комунальні послуги без врахування пільг

 • 15358 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. З листопада українці отримуватимуть квитанції за комунальні послуги за новим механізмом нарахування: без урахування пільг та субсидій. Про це йдеться на сайті урядового порталу, передає УНН.

"З 1 жовтня 2019 року в Україні запроваджена монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Тепер пільговики можуть отримати кошти у готівковій чи безготівковій формі. Починаючи з листопада, українці отримують квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг", - повідомили в Кабміні.

За інформацією уряду, порядок розрахунку пільги залишається майже незмінним. Її суму орган соціального захисту населення розраховуватиме, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право. На розмір пільг додатково впливатимуть ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги.

Згідно з новим механізмом, держава виплачує кошти за пільги кожній людині окремо – видає готівкою або переказує на рахунок Ощадбанку. Видача у готівковій формі можлива лише за умови, якщо пільговик написав відповідну заяву до органу соцзахисту до 15 жовтня 2019 року. Людина, яка отримала компенсацію готівкою, сплачує за комунальні послуги у повному обсязі.

За умови отримання коштів у безготівковій формі, частину платежів за комунальні послуги здійснює Ощадбанк.

Як зазначили в Кабміні, у зв'язку з тим, що такий механізм нарахування пільг застосовується вперше, з технічних причин можуть бути випадки ненарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. такому разі Мінсоцполітики рекомендує звернутися до органу соціального захисту населення за місцем проживання для уточнення інформації.

Нагадаємо, середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень склав 539 грн, при цьому розмір пільги, в середньому, становив 418 грн.

Українські Національні Новини

Суспільство