ukrayinsku-aktivistu-etapuvali-iz-krimskogo-sizo-v-rosiyu-ombudsmen

Українську активістку етапували із Кримського СІЗО в росію - омбудсмен

 • 194927 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Незаконно засуджену активісту та громадянську журналістку Ірину Данилович етапували із СІЗО тимчасово окупованого Криму в росію. Куди саме – невідомо, повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, пише УНН.

Цитата

«Громадянську журналістку Ірину Данилович, незаконно засуджену до майже 7-ми років позбавлення волі, етапували із Сімферопольського СІЗО в росію. Куди саме, достеменно невідомо. Її батько каже, що найімовірніше - в краснодар», - написав уповноважений у Telegram.

За його словами, родина також не знає, як Ірина перенесла етапування, адже ще тиждень тому скаржилася батькові на біль і свист у вусі та сумнівалася, що зможе витримати дорогу.

«Світова спільнота, міжнародні правозахисні організації мають застосувати всі наявні важелі впливу на рф і відреагувати на ганебні факти порушення прав громадян України, а також вимагати доступу до місць утримання всіх незаконно ув’язнених українських громадян та негайного їх звільнення», - зазначив Лубінець.

Нагадаємо

У квітні минулого року активістку та журналістку Ірину Данилович викрали співробітники фсб у тимчасово окупованому Криму.

Пізніше стало відомо, що її арештували через підозру нібито у зберіганні вибухової речовини. Як повідомила омбудсмен рф Людмила Денісова, таке рішення було ухвалено через "побоювання" судді, що в активістки є український паспорт і вона зможе переховуватися.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Застрахуйся на 100% — найкращий рецепт для автомобіліста!

     • 247977 переглядiв

    У Греції під час гасіння пожежі впав літак 

     • 242910 переглядiв