ukrayinskiy-viyskoviy-zakhischav-grantovu-ideyu-z-okopiv-y-otrimav-mayzhe-1-mln-grn-na-vlasnu-spravu

Український військовий захищав грантову ідею з окопів й отримав майже 1 млн грн на власну справу

 • 287622 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Український військовий Ігор Кумечко, перебуваючи на передовій, захистив свою грантову ідею та отримав майже мільйон гривень у спільному проєкті благодійного фонду «МХП-Громаді» та Українського ветеранського фонду «ВАРТО робити своє», передає УНН.

Деталі

Кумечко став військовим 2014 року. Під час ротацій він господарював на землі, орендованій у побратимів - учасників АТО.

Пізніше, у 2018 році Кумечко вирішив заснувати фермерське господарство «Кумечко».

«24 лютого 2022 року Ігор взяв зібраний військовий рюкзак, який чекав його для відправки на чергову ротацію, та поїхав у Харківському напрямку. Там, у м. Дергачі зустрів ворога, за що отримав відзнаку.

Його дружина Марина з 12-річним сином Глібом та 4-річною донькою Уляною підтримувала армію. Одночасно з волонтерством та юридичною практикою, будучи вагітною третьою дитиною, їй довелося взяти на себе відповідальність і за фермерське господарство…», - розповіли у благодійному фонді.

Дружині військового було вкрай важко утримувати фермерське господарство. На початку повномасштабного вторгнення усі запаси грошей та дизельного палива господарства родина спрямувала на боротьбу з ворогом. Розуміючи, що бізнес слабне, вона ініціювала участь господарства у «ВАРТО робити своє».

«Захищаючи грантову ідею, перебуваючи в окопах, Ігор одержав Перемогу. За виграні 980 тис гривень родина придбала рядкову зернову сівалку з турбодисками і маркерною системою», - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою дружина військового досить не вірить у перемогу.

«Нашій сім’ї досі не віриться у перемогу в конкурсі, хоча ми знаходимося на переході до другого етапу реалізації», - каже вона.

Поряд з цим у благодійному фонді закликають українців вірити і брати участь у конкурсах.

«Українські захисники, ветерани, їхні родини, наша команда готова підтримувати вас системними ініціативами, скільки це буде потрібно. І дякувати вашій сміливості здійснювати підприємницьку діяльність навіть під час війни», - йдеться у повідомленні.

Довідка

“МХП-Громаді” — український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія — комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У російській Якутії спалахнуло майже 100 пожеж у 13 районах

     • 269646 переглядiв

    Сумщину ворог з ночі обстрілював з міноментів та РСЗВ

     • 217126 переглядiв