ukenru
ukrayinskiy-tsentroviy-nazvav-naybilshu-pomilku-v-karyeri-nba

Український центровий назвав найбільшу помилку в кар'єрі НБА

 • 11614 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Ексцентровий збірної України Кирило Фесенко назвав найбільш невдале рішення під час виступів в найсильнішій лізі планети – НБА. Про це Фесенко сказав в інтерв'ю ФБУ, передає УНН.

За словами "бігмена", перехід в "Індіану Пейсерс" сезону 2011-12 років став найгіршим рішення в його кар'єрі.

"Найбільша моя помилка - це було погодитися на "Індіану Пейсерс". Я відновлювався після операції лівого коліна, коли порвав меніск на Євробаскеті-2011. Я приїхав в США в грудні і до березня не було жодної пропозиції, а потім за одну ніч у мене намалювалось їх одразу два - від "Бостона" і "Індіани". "Індіана" хотіла мене до кінця сезону, а "Бостон" до кінця сезону і плюс ще рік по опції команди. Але "Бостон" пропонував мені трохи менше грошей, різниця була, як мені тоді здалося, значна, але зараз я розумію, що ні. Я зробив неправильний вибір", - наголосив Фесенко.

Українець розповів з якою ціллю "Пейсерс" тоді підписали саме його.

"Індіана" мене підписала просто, щоб мене не підписав "Бостон". "Селтікс" ж хотіли мене підписати, щоб перекрити Роя Хібберт (центрового "Пейсерс" - ред.). Із захистом проти якого у багатьох були проблеми. "Індіана" думала, що потрапляє на "Бостон" в плей-офф і зробила такий стратегічний хід. Але з "Бостоном" в плей-офф тоді ми так і не зіграли", - підкреслив Фесенко.

Також центровий вважає перехід в кубанський "Локомотив" іншим невірним рішенням.

"Ну і треба згадати контракт з "Локомотивом" - це теж була велика помилка. Але там була істотна фінансова різниця в порівнянні з іншими пропозиціями. У "Локомотив" мене підписали до приходу тренера і Георгіос Барцокас не знайшов мені місця в команді. Він мені прямим текстом при першій нашій зустрічі сказав: "Я не знаю, що з тобою робити, мені не потрібен важкий великий в команді", - підсумував українець.

Зауважимо, що минулий сезон Фесенко провів у складі "Дніпра" з яким став чемпіоном України. Українець за кар'єру встиг пограти в клубах НБА "Юті", "Індіані", а також російському "Автодорі", "Локомотиві", італійських "Канту", "Авелліно" і французькому "Монако".

Українські Національні Новини

Спорт