ukenru
ukrayinskiy-sprotiv-mozhe-zruynuvati-plan-kremlya-stvoriti-tak-zvanu-khnr-rozvidka

Український спротив може зруйнувати план кремля створити так звану “ХНР” - розвідка

 • 298480 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Зірвати референдум та всі плани російських окупантів зі створення так званої “херсонської народної республіки” може український спротив. Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, якого цитують у розвідці, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що тактика країни-окупанта на тимчасово окупованих територіях України – це встановлення силовими структурами жорсткого контролю за територією та призначення на посади в органах місцевої влади маріонеток, які будуть виконувати всі вказівки кремля.

Проте, за словами представника воєнної розвідки України, "зірвати референдум та всі плани окупантів зі створення так званої “ХНР” може спротив і активна позиція громадян України на тимчасово окупованих територіях".

Цитата

“путіну до 9 травня потрібно продемонструвати свій успіх. Він усе буде робити для того, щоб будь-якими методами провести референдум та сказати, що “народ Херсонщини” проголосив “херсонську народну республіку” і хоче увійти до складу росії. Це буде подаватися як одна із перемог російських окупаційних військ на території України. Наступними кроками можуть бути запорізька… одеська… Це стратегія путіна, яку він намагається реалізувати на території незалежних держав колишнього радянського союзу”, – сказав Скібіцький в ефірі одного з телеканалів.

Доповнення

16 квітня Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що в період з 1 по 10 травня російські окупанти збираються проводити на захопленій ними території Херсонської області так званий "референдум" про створення так званої "ХНР".

Генштаб ЗСУ повідомляв, що на захопленій території Херсонської області окупанти проводять підготовку до проведення так званого “референдуму” - друкуються бюлетені, уточнюються особисті дані українців.

Президент України Володимир Зеленський звертався до жителів південних регіонів. Він закликав їх не надавати російським окупантам особисту інформацію, оскільки її можуть використовувати для так званого референдуму.

Українські Національні Новини

Політика