ukenru
ukrayinskiy-schedrik-prolunav-na-rizdvyanomu-kontserti-u-bilomu-domi

Український “Щедрик” лунав на різдвяному концерті у Білому домі

 • 18256 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Український “Щедрик” лунав у місті Вашингтон на різдвяному концерті у Білому домі у виконанні українських музикантів. Про це повідомляє прес-служба МЗС України, передає УНН.

“Український “Щедрик” лунав у м.Вашингтон на різдвяному концерті у Білому домі у виконанні українських музикантів: дуету “Дві скрипки” та джаз-бенду “Наталія Лебедєва - Тріо”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вони стали єдиними іноземцями, яких включили до святкової програми, глядачами якої стали тисячі американців.

"Більше того, українці єдині, хто виступав два дні поспіль, а концерт, що планувався як 2-годинний, було продовжено на прохання глядачів та адміністрації на 30 хвилин, а потім ще на 30 хвилин. “Щедрику” виповнюється 100 років, і він знову завойовує США", - додали у МЗС.

В 1916 році хор Київського університету вперше виконав композицію Миколи Леонтовича "Щедрик". Взявши за основу народні мотиви, він домігся ідеального поліфонічного звучання свого твору й відразу зробив "Щедрика" музичним хітом.

Скоро він перекочував на американський континент, де став відомим під назвою "Carol of the Bells". Сьогодні це справжній всесвітньовідомий український бренд. Його музичних переробок та аранжувань неможливо перелічити.

Українські Національні Новини

Суспільство