ukenru
ukrayinskiy-rok-gurt-green-grey-znyali-z-vistupu-na-kontserti-do-dnya-nezalezhnosti-cherez-pisni-rosiyskoyu

Український рок-гурт "Green Grey" зняли з виступу на концерті до Дня Незалежності через пісні російською

 • 44901 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Українському рок-гурту "Green Grey" заборонили виступати на концерті до Дня Незалежності України через пісні російською мовою. Про це УНН стало відомо з опублікованого поста у Facebook соліста групи Андрія Яценка.

Цитата

"У кінці травня цього року нам надійшла пропозиція з Офісу Президента, взяти участь у великому, святковому концерті на Олімпійському, присвяченому 30-річчю Дня Незалежності з піснею "Под дождем". Тема - 30 легендарних гуртів з легендарними піснями. І раптом нам повідомляють, що концерт буде тільки з україномовними артистами і ми вже не вписуємося в концепцію свята!!" - заявив артист.

Деталі

Від імені гурту артист висловив обурення, заявивши, що всі досягнення гурту були під прапором України і вони "на 100% є українським продуктом".

"За 30 років незалежності ми стали одним з найтитулованіших гуртів в Україні! У нас більше сотні різних нагород, серед них дві МТV music awards! Всі наші досягнення були під прапором України і ми завжди пишалися цим! Тепер, у зв'язку із "політичною доцiльністю" нас намагаються стерти з історії України", - додав соліст.

Тим часом, другий соліст групи Дмитро Муравицький (Мурік) у своїй публікації в Instagram також продемонстрував свою негативну реакцію нецензурними жестами.

Варто зазначити, що користувачі соцмереж по-різному сприйняли новину. Деякі вважають, що "справжній рок шле будь-яку владу подалі".

У той же час, прихильники таких дій Офісу президента вважають, що "вся російськомовна культурна спадщина належить російському народу, а не Росії. Навіть якщо росіяни мають український паспорт".

Додамо

З 16 липня в Україні вступили в силу нові норми мовного закону.

Законом передбачається, що всі концерти, шоу-програми, культурно-мистецькі, розважальні, видовищні заходи повинні проводитися державною мовою.

Винятки передбачені лише для пісень і фонограм, а також в разі, якщо застосування державної мови вимагає творчий задум організатора.

Супровід (конферанс) всіх концертів, шоу, перфомансів, розважальних і видовищних заходів має відбуватися виключно українською мовою.

Виступи осіб, які не володіють державною мовою, мають супроводжуватися синхронним або послідовним перекладом.

Українські Національні Новини

Суспільство