“Ми провели рейд по "екологічним“ магазинам, ми просто заходили у різні наприклад, "фермерські лавки“ та "еко-лавки“. Вони, в основному невеликого формату і там завжди говорять, що все свіже без ГМО і так далі. За підсумками таких перевірок можна зазначити, що по-перше, продукти там часто фасують у одноразовий посуд, а це є недопустимо. По-друге, вони фасують не відомо як. Наприклад, ми попросили відро з якого фасували, наприклад той же сир, а воно без маркування. Це теж є порушення, тому що не відомо коли він був зроблений і який його склад”, — розповів М.Несміянов.
Також він зазначив, що були виявлені торговельні мережі (у яких є точки органічної продукції) і магазини, які не тільки не дотримуються умов зберігання таких продуктів, продають прострочений товар, а й видають звичайну продукцію за органічну, яка відповідно коштує дорожче. Взагалі такі магазини мають мати спеціальну сертифікацію.
“Для того щоб зрозуміти, що у магазині дійсно органічна продукція, то там, по — перше, має бути знак тієї організації, яка проводила сертифікацією. А по — друге, у них мають бути документи. Мені, наприклад, у одному з магазинів дали документи, які вже два роки як прострочені”, — зазначив М.Несміянов.