ukenru
ukrayinskiy-konsul-zustrivsya-z-figurantom-spravi-khizb-ut-takhrir-u-rosiyi

Український консул зустрівся з фігурантом "справи Хізб ут-Тахрір" у Росії

 • 8337 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Український консул зустрівся в російській колонії з фігурантом "справи Хізб ут-Тахрір" Русланом Зейтуллаєвим, який відбуває покарання в Башкортостані. Зейтуллаєв попросив допомогти з питанням надходження до нього іноземних листів. Про це повідомляє спільнота "Кримська солідарність", передає УНН.

"Відбулася зустріч Зейтуллаєва Руслана з консулом України, під час якої він повідомив про відсутність скарг на умови утримання і стан здоров'я. У той же час Зейтуллаєв звернувся з проханням про допомогу в питанні організації надходження на його адресу іноземних листів, оскільки останнім часом він перестав їх отримувати", - зазначено в повідомленні "Кримської солідарності".

Під час зустрічі Зейтуллаєв підтвердив регулярне, щомісячне отримання матеріальної допомоги від посольства України та зазначив, що така допомога дуже необхідна.

Зокрема, консул повідомив, що отримав запевнення керівництва колонії про надання дозволу на довгострокове побачення Зейтуллаєва з дружиною, приїзд якої заплановано на грудень 2018 року.

Зейтуллаєв був засуджений 7 вересня 2016 року за звинуваченням у створенні осередку забороненої в Росії та в анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір". 27 липня 2017 року Верховний суд Росії збільшив з 12 до 15 років термін позбавлення волі для Зейтуллаєва. У відповідь на це севастополець оголосив голодування. Також він написав кілька заяв про екстрадицію його в Україну.

Як повідомляв УНН, засуджений кримчанин Зейтуллаєв закликав ООН продовжувати тиск на Росію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП