ukenru
ukrayinskiy-konsul-sprobuye-vidvidati-ekstradovanogo-do-rf-tumgoyeva-lutsenko

Український консул спробує відвідати екстрадованого до РФ Тумгоєва - Луценко

 • 7102 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Українському консулу у Російській Федерації надано вказівку відвідати екстрагованого до Росії Тимура Тумгоєва, підозрюваного у тероризмі, для того, аби переконатися в тому, чи не застосовують до нього тортур. Про це сьогодні заявив на брифінгу Генеральний прокурор України Юрій Луценко, коментуючи екстрадицію до РФ Тумгоєва, через якого біля стін ГПУ сьогодні відбувалася акція протесту, яка переросла у сутички з правоохоронцями, передає УНН.

"З огляду на заяви про ймовірне жорстоке поводження з ним на території Російської Федерації, вже сьогодні наше консульство отримало вказівку відвідати його у відповідному закладі, де він утримується. І буде це робити регулярно, тому що ми маємо на це законні підстави, згідно з міжнародними зобов’язаннями", - розповів Генеральний прокурор.

У свою чергу заступник Генпрокурора Євген Єнін зазначив, що в разі виявлення українською стороною нелюдського поводження з боку РФ до Тумгоєва або застосування до нього тортур, "це обов'язково стане підставою для складення до Європейського суду з прав людини позову стосовно Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сутички під ГПУ: Луценко прокоментував екстрадицію Тумгоєва

"Навіть поява такого позову унеможливить будь-яку екстрадицію до Російської Федерації з будь-якої цивілізованої країни світу", - додав він.

Нагадаємо, 17 вересня активісти націоналістичних організацій влаштували пікет будівлі ГПУ. Нацкорпус анонсував акцію з вимогою від ГПУ пояснити суспільству, чому влада видала Росії Тимура Тумгоєва — добровольця з Інгушетії, який воював на Донбасі.

Поліція Києва відкрила два кримінальних провадження за фактом сутичок під ГПУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП