ukenru
ukrayinskiy-dunay-zariblyuyut-markovanoyu-chervonoknizhnoyu-sterlyaddyu

Український Дунай зариблюють маркованою червонокнижною стерляддю

 • 35888 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. В українській частині Дунаю, що знаходиться на території Одеської області, відновлюють популяцію осетрових риб, занесених до Червоної книги України, передає УНН.

Деталі 

Днями в районі острова "Катруся" (Ізмаїльський район Одеської області) відбулося зариблення прісноводною стерляддю - 10 000 особин. Про це повідомляє Чорноморський рибоохоронний патруль.

Всі особини були промарковані видимими імплантаційним тегами жовтого і блакитного кольорів. Ця інноваційна технологія, розроблена в США, менш травматична, ніж чіпування. Введена в область голови спеціальна рідина створює своєрідне "татуювання", яке буде помітно протягом декількох років. Це стане додатковим сигналом для рибалок: червонокнижна стерлядь є продуктом штучного зариблення та її слід відпустити на свободу.

Витрати фінансувалися Світовим фондом дикої природи (WWF) і приватними структурами. У зарибленні брали участь представники державної екологічної інспекції, Дунайського біосферного заповідника, громадськості. Робота проходила під контролем Чорноморського рибоохоронного патруля.

Стерлядь - представник сімейства осетрових, віднесена до категорії "зникаючий вид". Цей вид населяє річки басейнів Чорного, Каспійського та Балтійського морів. Стерлядь - прісноводна риба, яка постійно проживає в руслах річок. Риба мала широке поширення в українському руслі Дунаю, однак, в останні десятки років популяція значно деградувала і знаходиться на межі зникнення. Серед осетрових видів риб, стерлядь - найбільша за довжиною тіла та масою, її максимальна довжина - 80 см, а маса 5-6 кг. Відрізняється від інших осетрових тонким загостреним рилом, на якому є бахромчасті вусики.

Українські Національні Новини

Суспільство