ukenru
ukrayinskiy-diversant-panov-ne-spodivayetsya-na-sviy-obmin

“Український диверсант” Панов не сподівається на свій обмін

 • 9843 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Євген Панов, засуджений в анексованому РФ Криму за справою “українських диверсантів” не сподівається на свій обмін. Про це з посиланням на DW повідомляє УНН.

Як нагадує видання, Є.Панов входить до складеного українською владою списку "політичних в'язнів Кремля", який ліг в основу міждержавного позову України до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо порушення прав українських в'язнів, яких утримує Росія.

Панов вважає внесення свого прізвища до обмінних списків цілком імовірним, однак не сподівається, що це завершиться для нього звільненням.

“Сам факт обміну вважаю майже нереальним. Дуже слабка надія. Їм (владі РФ - ред.) свої громадяни не потрібні, що і так усі бачать. Вони для них не мають ніякої цінності, щоб ними дорожити та повернути їх додому”, — сказав Євген Панов.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу “українських диверсантів”, які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, потім повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що Євген Панов і Андрій Захтів були членами “групи диверсантів”, яка нібито планувала здійснити теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 13 липня засудив фігуранта справи “українських диверсантів” Євгенія Панова до 8 років колонії суворого режиму.

Як повідомляв УНН, захист подав апеляцію на вирок “українському диверсанту” Євгену Панову.

Українські Національні Новини

Політика