ukenru
ukrayinski-viyskovopoloneni-y-politvyazni-ne-zmozhut-progolosuvati-na-viborakh-advokat

Українські військовополонені й політв'язні не зможуть проголосувати на виборах - адвокат

 • 10835 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Українські політв'язні і військовополонені Російської Федерації не зможуть проголосувати на виборах Президента України. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов, передає УНН.

"Уже кілька разів мені ставили питання, чи зможуть українські політв'язні і військовополонені, утримувані в російських в'язницях, проголосувати на виборах Президента України. Відповідь ні - не зможуть", - написав Полозов.

За його словами, це пов'язано з тим, що консулів і членів виборчих комісій не допустять ні в СІЗО "Лефортово", ні в інші СІЗО і в'язниці російської влади.

Іншою причиною Полозов назвав те, що на території окупованого Криму, де утримується значна кількість політв'язнів, все українське під забороною, а консули туди доступу не мають.

"Не варто забувати і про нав'язане всім після окупації російське громадянство в Криму", - зазначив Полозов.

Крім того, він нагадав, що ЦВК України ще 27 грудня 2018 року постановою номер 274 закрила всі п'ять виборчих дільниць на території РФ.

"Міра абсолютно правильна і адекватна, з огляду на прагнення російської влади створти негативний вплив на проведення і результат виборів в Україні", - додав адвокат.

Таким чином, українські політв'язні і військовополонені Кремля не зможуть взяти участь у цих виборах Президента України ні за яких обставин.

Нагадаємо, ФСБ призначило нову експертизу у справі військовополонених українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика