ukenru
ukrayinski-virobniki-vinayshli-vlasniy-retsept-vinnogo-napoyu-blakitnogo-koloru

Українські виробники винайшли власний рецепт винного напою блакитного кольору

 • 62975 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. У 2016 році в Іспанії почали виробляти блакитне вино. Незвичайний напій, вироблений в регіоні Альмерія, відразу припав до смаку французам: споживання блакитного вина стало головним трендом літнього відпочинку на півдні країни. І поки французи переймали іспанську технологію виробництва напою, українські алковиробники вже відреагували на світовий тренд. Власний рецепт винного газованого напою блакитного кольору розробили технологи харківського лікеро-горілчаного заводу PRIME, передає УНН.

Так, мова йде про дві алкогольні новинки блакитного кольору - CAPRIZO Azzurro Perla і CAPRIZO Azzurro. Обидва напої - ігристі, з ароматом чорниці.

Що стосується CAPRIZO Azzurro Perla - напій, крім чорниці, поєднує в собі екстракт винограду, і має перламутрове мерехтіння.

"Такий "космічний" ефект переливу перлів в пляшці досягається за рахунок додавання харчового барвника, який використовується в кондитерській галузі і не впливає на смак напою", - розповіли в PRIME.

Обидві новинки входять до складу нової лінійки винних газованих напоїв CAPRIZO. В цілому, колекція представлена ​​чотирма видами напоїв: з ароматом чорниці (CAPRIZO Azzurro і CAPRIZO Azzurro Perla), зі смаком полуниці (CAPRIZO Bianco) і з нотами персика (CAPRIZO Pesca).

У компанії підкреслюють, що технологія виготовлення кольорових винних напоїв - не проста. Як і пошук ідеального поєднання компонентів, над яким технологи лікеро-горілчаного заводу працювали практично два роки.

"Рецепт виготовлення винних напоїв, тим більше - трендового блакитного кольору, ми тримаємо в секреті. Зазначу лише, що для виробництва напоїв з нової лінійки на ЛГЗ PRIME був обладнаний окремий цех. А на пошук ідеального поєднання компонентів пішов не один десяток проб", - розповів технолог ЛГЗ PRIME.

Нагадаємо, як повідомлялося в УНН, у німців і українців виявилися схожі уподобання в їжі та напоях.

Українські Національні Новини

Економіка