ukrayinski-ryatuvalniki-rozchistili-ruslo-richki-yaka-zatopila-veliku-chastinu-sloveniyi

Українські рятувальники розчистили русло річки, яка затопила велику частину Словенії

 • 1714728 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Українські рятувальники, які проводять відновлювальні роботи після повені у Словенії, розчисти і укріпили русло річки Савінья, і продовжують роботи по зміні русла, повідомляє УНН з посиланням на ДСНС.

Деталі

Від початку відновлювальних робіт рятувальники зведеного загону ДСНС, що працює у Словенії, розчистили і розширили 410 м русла річки Савінья, облаштували 60 м дамби та укріпили 120 м берега.

Рятувальники перевезли великогабаритну військову інженерну техніку до району проведення аварійно-відновлювальних робіт. Окрім цього, надавали допомогу місцевим жителям по демонтажу зруйнованого будинку, який знаходиться в руслі річки Савінья.

Також сьогодні українські рятувальники зустрілися з міністеркою закордонних справ Республіки Словенія Танею Файон та Надзвичайним і повноважним послом України в республіці Словенія Андрієм Тараном.

"Країна, якій самій дуже важко, знайшла можливість прийти на допомогу, за що Словенія Україні дуже вдячна", - зазначила пані міністерка.

Орієнтовно за два дні вони мають змінити тут напрямок русла річки. Після чого, будуть займатися берегоукріпленням зі сторони населеного пункту, де є житлові будинки.

Нагадаємо

Сильні дощі в середині липня у Словенії спровокували підтоплення.

12 серпня вів сотні українських рятувальників та майже 20 одиниць спеціалізованої техніки вирушили до Словенії, яка потерпає від повені.

Для українських рятувальників визначені головні завдання — це облаштування дамби для берегоукріплення, розширення та зміна русла річки, водовідведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС виділить Словенії 400 млн євро на ліквідування наслідків найбільшої за 30 років повені

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Укрзалізниця повідомляє про зміну маршрутів деяких поїздів

     • 1247000 переглядiв

    Під приватизацію або ліквідацію передали ще 30 держпідприємств

     • 1211865 переглядiв

    Кіпер відновив програму підтримки бізнесу на Одещині

     • 1994252 переглядiв