ukrayinski-ryatuvalniki-pochali-vidnovlyuvalni-roboti-u-sloveniyi-dsns

Українські рятувальники почали відновлювальні роботи у Словенії — ДСНС

 • 1004194 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. 51 український рятувальник та 19 одиниць техніки розпочали відновлювальні роботи у Словенії. Наразі зведений загін ДСНС працює у районі селища Речиця. Про це повідомили у ДСНС України, передає УНН.

Деталі

Рятувальники розгорнули пересувний пункт управління, медичний пункт, а також організували зв’язок та визначили порядок залучення людей та техніки для ліквідації наслідків повені.

Проведено робочу нараду з представником RDC - органу управління Європейського механізму цивільного захисту, що координує роботу рятувальних служб з усіх країн, що тут працюють та з місцевими органами влади.

Для українських рятувальників визначені 2 основні локації для роботи в руслі річки Дрета. Головні завдання — це облаштування дамби для берегоукріплення, розширення та зміна русла річки, водовідведення, очистка русла від дерев та сміття, що принесла велика вода.

У ДСНС відзначили, що це надскладна робота, адже рятувальникам доводиться постійно працювати в стрімкій течії.
Для її виконання фахівці ДСНС мають та застосовують важку інженерну техніку, зокрема 5 гусеневих екскаваторів. Роботи заплановано провести протягом декількох днів. Після чого будуть визначені нові локації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПів сотні українських рятувальників вирушили до Словенії для ліквідації повені

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині зросили випадки отруєння грибами

     • 1149322 переглядiв