ukenru
ukrayinski-pravookhorontsi-vikrili-ugrupuvannya-yake-zaymalos-verbuvannyam-ta-vidpravkoyu-ukrayintsiv-do-rf

Українські правоохоронці викрили угрупування, яке займалось вербуванням та відправкою українців до РФ

 • 10924 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Сумісними зусиллями Департаменту протидії з торгівлею людьми, територіального підрозділу боротьби з торгівлею людьми та Нацполіцією викрито угрупування, яке займалось торгівлею людей. Її жертв вербували та відправляли до Росії у якості наркокур’єрів, а згодом передавали до правоохоронців РФ. Про це під час прес-конференції повідомив начальник Департаменту протидії торгівлі людьми Артем Крищенко, передає УНН.

"Упродовж 2016 року, безпосередньо до Департаменту, а також до територіального підрозділу Боротьби з торгівлею людьми звертались матері і родичі постраждалих відправлених до Росії. Після вивчення матеріалів всіх цих справ було зрозуміло, що відправка йде через столицю. У столиці, також, проведеними оперативно-слідчими заходами була виявлена група, основний кістяк якої складається з 4 осіб. Було встановлено офіси, в яких знаходилися комп’ютери та люди, які вербували та охороняли безпосередньо перед відправкою (жертв-ред). Були затримані всі члени злочинної групи, вилучено всі мобільні телефони: і вербувальні, і рекламні телефони. Було вилучено гроші, була, також, вилучена "чорна" бухгалтерія", - повідомив начальник Департаменту протидії торгівлі людьми Артем Крищенко.

Як повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, приблизно рік тому на території України почало діяти організована кримінальне угрупування у складі одного громадянина Молдавії та громадян України.

"Через оголошення у метро та газетах, щодо вакансії на роботу кур’єра з заробітною платою приблизно 6-8 тисяч гривень, громадян запрошували на співбесіду. Акцентувалась увага на відсутності судимості та досвіду співпраці з правоохоронними органами. Людям, які влаштовували організаторів, повідомляли, що ті поїдуть до РФ та житимуть там у знімальних квартирах різних міст. Їм надавались телефони, на які надходили команди, в яких вказувалось місцезнаходження наркотиків, за що отримували 40-50 тис. руб. на місяць. Метою угрупування, корні якої знаходились у РФ, було використання цих людей у якості наркокур’єрів, після чого їх просто направляли до російських правоохоронців з метою ведення статистики боротьби з наркотиками. Наразі затримано за такою схемою у Росії затримано понад 400 українських громадян", - наголосив А.Геращенко.

"Зафіксовано таких випадків і звернень громадян більше 400. Доведено самих епізодів 25. Тобто про 25 ми знаємо точно: люди допитані, є потерпілі. Але їх буде набагато більше. За нашою інформацією зараз на території Росії вже заарештовано росіянами за розповсюдження наркотиків по такій схемі 13 громадян України, це офіційно", - зазначив в. о. голови Нацполіції Вадим Троян.

Станом на сьогодні це угрупування повністю ліквідовано. Позавчора четверо її організаторів заарештовано у Дніпрі за ст.208 КПК України. Їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, правоохоронці ліквідували злочинну кібермережу "Аваланш".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП