ukenru
ukrayinski-moryaki-pochali-znayomitisya-z-materialami-spravi-u-rf-advokat

Українські моряки почали знайомитися з матеріалами справи у РФ - адвокат

 • 8482 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Українські моряки, захоплені російською стороною у районі Керченської протоки у листопаді минулого року, почали знайомитися з матеріалами відкритої на них справи слідчими ФСБ РФ, ця стадія може зайняти 2-3 місяці. Про це повідомив адвокат Микола Полозов в Facebook, передає УНН.

"Вчора слідство ФСБ закінчило процедуру повідомлення військовополоненим морякам та їхнім адвокатам про закінчення попереднього розслідування у порядку, передбаченому статтею 215 КПК РФ", - написав Полозов.

З його слів, з учорашнього дня почалася наступна стадія - ознайомлення з матеріалами кримінальної справи у порядку статті 217 КПК РФ.

"Моряки почали знайомитися з матеріалами кримінальної справи. З урахуванням кількості моряків і обсягу кримінальної справи, ця стадія може зайняти 2-3 місяці. Після чого слідством буде складено обвинувальний висновок, який спочатку буде направлено прокурору, а після затвердження ним - до суду", - додав адвокат.

Нагадаємо, 17 липня всім 24 українським морякам російський суд продовжив арешт на три місяці.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика