ukenru
ukrayinski-konsuli-zvernutsya-do-kerivnika-lefortovo-schodo-stanu-zdorovya-ukrayinskogo-viyskovopolonenogo

Консули звернуться до керівника "Лефортово" щодо стану здоров'я українського військовополоненого

 • 18729 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Українські консули готують звернення до керівника в'язниці "Лефортово" щодо необхідності зробити українському військовополоненому моряку Василю Сороці медичне обстеження. Про це в коментарі журналісту УНН повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

"Ми обговорювали це питання ще в Москві (з українськими консулами – ред.). Ми безумовно, звертаємось до уповноваженого (РФ з прав людини – ред.), але, попередньо, консули зроблять звернення до керівника "Лефортово" для того, щоб таке необхідне обстеження зробили", - сказала Денисова.

Вона також уточнила, що звернення, швидше за все, буде надіслано в понеділок. Водночас, поговорити з уповноваженою з прав людини Російської Федерації Тетятною Москальковою з цього приводу Денисовій не вдалось.

"Ні. Тетяни Москалькової взагалі не було. Вона була в Ташкенті. Тому обговорити це питання з нею було неможливо. Коли вона повернеться в понеділок, я їй обов'язково зателефоную", - зазначила Денисова.

Як повідомляв УНН, українському морякові Василю Сороці, який знаходиться в військовому полоні в РФ, потрібно провести медогляд.

Українські Національні Новини

Політика