ukenru
ukrayinski-klubi-vistupili-za-stvorennya-elit-ligi-yunatskogo-futbolu-ffu

Українські клуби виступили за створення Еліт-ліги юнацького футболу - ФФУ

 • 7953 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Учора, 2 жовтня, у Будинку футболу відбулося обговорення питання реформування Дитячо-юнацької футбольної ліги України (ДЮФЛУ). Про це повідомляє прес-служба Федерації Футболу України, передає УНН.

Йдеться, зокрема, про створення у змаганнях ДЮФЛУ Еліт-ліги, уточнили в ФФУ.

"Нагадаємо, що перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко підтримав ідею такого реформування на Виконкомі ДЮФЛУ в серпні", - нагадали у Федерації.

Повідомляється, що робоча зустріч пройшла під головуванням одного з керівників Комітету дитячо-юнацького футболу ФФУ та віце-президент ДЮФЛУ Валерія Золотухіна. У робочій зустрічі взяли: перший віце-президент Федерації футболу України Олег Протасов, тренери юнацьких збірних команд України, керівники ДЮФЛУ та представники окремих клубів, що беруть участь у змаганнях ліги.

"Так, було з’ясовано думки керівників клубів, що зараз грають у вищій лізі ДЮФЛ. Із 40 представників команд 26 сказали рішуче "так" створенню Eліт-ліги. Категорично проти такої реформи поки що шість клубів (всі — із Західного регіону).

Фахівці, які виступають за створення Еліт-ліги, мотивують свою позицію тим, що буде суттєво підвищено якість підготовки футболістів. Гравці команд Еліт-ліги будуть проводити більше матчів із сильними суперниками. Противники в основному пояснюють своє небажання грати в новому дивізіоні різким підвищенням матеріальних витрат на переїзди", - поінформували в ФФУ.

Також, учасниками зустрічі було представлено п’ять варіантів формули змагань Еліт-ліги. Усі вони передбачають два етапи.

У підсумку було прийнято рішення про детальне вивчення запропонованих варіантів. Учасники заходу домовилися визначити формулу змагань Еліт-ліги, яка б задовольнила усі зацікавлені сторони, під час наступної зустрічі.

Українські Національні Новини

Спорт