ukenru
ukrayinska-storona-visunula-chergovu-initsiativu-dlya-zvilnennya-zaruchnikiv-z-ordlo

Українська сторона висунула чергову ініціативу для звільнення заручників з ОРДЛО

 • 9146 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Під час засідання Тристоронньої контактної групи українська сторона ще раз підтвердила готовність обміняти 23 громадян РФ у відповідь на звільнення українських політв'язнів, які ув’язнені в РФ. Про це в мережі Facebook повідомила прес-секретар представника України у ТКГ Дарка Оліфер, передає УНН.

"Українська сторона ще раз підтвердила готовність звільнити 23 громадян РФ, які перебувають в установах української пенітенціарної системи за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України у відповідь на звільнення українських політв'язнів, які ув’язнені в РФ. Ми досі не отримали відповіді представників РФ щодо цієї ініціативи. Також українська сторона висунула чергову ініціативу для звільнення заручників з ОРДЛО", - написала Д.Оліфер.

Також, за її словами, Тристороння контактна група відзначила як позитивний факт відновлення мобільного зв'язку приблизно на 70% території ОРДО. Цю роботу слід продовжити, її результати потрібні сотням тисяч мирних мешканців по обидва боки лінії розмежування. Це питання було ключовим під час засідання підгрупи з соціально-економічних питань.

Крім того, українська сторона погодила всі параметри відновлювальних робіт мостового переходу у Станиці Луганській і передала їх представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Як повідомляв УНН, сьогодні було проведено засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Мінську.

Українські Національні Новини

Політика