ukenru
ukrayinska-prokuratura-vidkrila-provadzhennya-cherez-zatrimannya-fsb-zhitelya-zakarpattya

Українська прокуратура відкрила провадження через затримання ФСБ жителя Закарпаття

 • 9832 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження через незаконне затримання та позбавлення волі жителя Закарпатської області, який намагався перетнути адмінмежу з окупованим півостровом. Про це повідомила речниця прокуратури АРК Катерина Діденко у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні, 1 листопада 2019 року, прокуратура АР Крим зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного затримання та позбавлення волі окупаційними "правоохоронцями" громадянина України, за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк", - написала речниця.

Вона зазначила, так званий суд в Криму арештував на два місяці жителя Закарпатської області, який намагався перетнути адмінмежу Херсонської області з тимчасово окупованим півостровом.

"У чоловіка начебто була заборона в’їзду до Російської Федерації до 2020 року, проте, країна-агресор не може забороняти громадянам України вільно пересуватися територією нашої держави", - повідомила Діденко.

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні стало відомо, що співробітники ФСБ Росії затримали при в'їзді в окупований Крим громадянина України, який намагався потрапити на півострів під іншим прізвищем. І вже обрали йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту на два місяці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП