ukenru
ukrayinska-komanda-z-vadami-slukhu-peremogla-rosiyan-u-finali-kubka-yevropeyskikh-chempioniv

Українська команда з вадами слуху перемогла росіян у фіналі Кубка європейських чемпіонів

 • 9785 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Українська збірна з баскетболу виграла 8-й Кубок європейських чемпіонів серед спортсменів з вадами слуху, що проходив у Стамбулі (Туреччина), повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Федерації баскетболу України.

У турнірі взяли участь 4 команди: господарі – "Стамбул" (Туреччина), "Рим" (Італія), "Москва" (Росія), "Дніпро" (Україна). На стадії групового турніру підопічні Станіслава Каковкіна посіли перше місце, обігравши по черзі Італію 97:45, Росію 92:62 і Туреччину 114:52. Вигравши групу українці у фінальному матчі знову зустрілися з росіянами, які на груповому етапі виявилися другими.

Фінальна гра для дніпрян виявилася непростою. По ходу матчу українці поступалися 10-ма очками, але команда зуміла зібратися і переломити сценарій. У підсумку перемога Дніпра 70:62.

"Ми вчетверте беремо участь у Кубку Європейських чемпіонів. Володіли цим трофеєм у 2014-му, а торік у Бергамо (Італія) у фіналі поступилися росіянам. То ж мотивація обіграти їх була підвищеною. Приємно, що вдалося досягти мети. Але ця перемога – це лише один з етапів підготовки до Олімпіади, перевірка сил", - наголосив наставник С.Каковкін.

Відзначимо, що найкращим гравцем турніру визнано українця Олександра Фоменка.

 

Українські Національні Новини

Спорт