ukenru
ukrayinska-komanda-peremogli-v-prestizhnomu-khakatoni-vid-nasa-z-proektom-kosmichnogo-konnektora

Українська команда перемогли в престижному хакатоні від NASA з проектом космічного коннектора

 • 38797 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Молоді українські вчені перемогли в номінації Best Use of Technology престижного хакатону NASA Space Apps Challenge. Команда FireWay з Дніпра представила універсальний космічний коннектор для дозаправки супутників на орбіті, передає УНН.

Деталі

У резюме до проекту, команда обумовлює його необхідність в такий спосіб: спорудження звичайного супутника зв'язку коштує близько 300 млн дол, приблизно 100 млн йде на запуск. Сам супутник працює близько 15 років. Коли паливо витрачено повністю, супутник не може утримуватися на орбіті і починає дрейфувати, втрачаючи зв'язок і стаючи непотрібним.
Дозаправка в свою чергу дозволить продовжити життєвий цикл супутника, що дасть можливість компаніям і урядам заощадити гроші на розробку і запуск заміни недієздатного апарату.

За словами розробників, Universal Space Connector, скорочено USC, також в майбутньому можна буде використовувати на міжпланетних АЗС, що має суттєво полегшити колонізацію Сонячної системи.

До речі

Як стало відомо кілька тижнів тому, український Національний антарктичний науковий центр візьме участь в проекті, під час якого, разом з вченими з усього світу буде моделювати зміни клімату в Антарктиді і Арктиці.

Українські Національні Новини

Суспільство