ukenru
ukrayinska-delegatsiya-povertayetsya-z-ssha-z-peremovin-z-mvf

Українська делегація повертається з США з перемовин з МВФ

 • 15582 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Українська урядова делегація, яка перебувала у США на щорічних зборах МВФ та Світового банку, де відбулися перемовини з фондом щодо нової програми співпраці з Україною, повертається додому. Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова у Facebook, передає УНН.

"Нарешті в літаках є час написати: продовжили перемовини з МВФ і разом з місією зустрілись як з директором Європейського департаменту Полом Томсеном, так і новою очільницею МВФ, але гарним партнером України з часів своєї роботи в Світовому банку Крісталіною Георгієвою. Чекаємо місію в Києві найближчим часом", - повідомила міністр.

Також вона коротко розповіла про те, що робила делегація у Вашингтоні на другий і третій день візиту до США:

  • обговорили поглиблення співпраці між Мінфіном та казначейством Франції з пані Рено-Бассо, так і посилення нашими інструментами інвестиційних проектів.
  • з Сумою Чакрабарті пораділи рекорду в 1 млрд євро проектів вже за 10 місяців 2019 року і звірили годинники інвестицій ЄБРР в Ощадбанк.
  • виступила вже традиційно на форумі Human Capital Project, де Україна є одним з активних учасників. В цьому році кількість міністрів фінансів на форумі збільшилась, Анет Діксон також залучила і багатьох віце-президентів СБ та Гордона Брауна.
  • домовились про продовження співпраці з нашим братнім міністерством фінансів Нідерландів, про що уклали меморандум з Вопке Хукстрою.
  • спеціальний інтелектуальний подарунок 3-денного візиту - дискусія з Ларрі Самерсом в маленькому колі колег-міністрів.
  • перед вильотом додому виступ і дискусія в Карнегі разом з Тимофієм Миловановим та іншими.

Раніше міністр фінансів Оксана Маркарова зазначила, що прогрес в переговорах України з МВФ досягається швидше, ніж раніше.

Українські Національні Новини

Політика