Цитата:
"У купленому ошийку в Маркетопті на Московській було виявлено уламок голки. Врятувало те, що людина все ріже ножем на дрібні шматочки", - йдеться у повідомленні.
Деталі
Інформація про небезпечну знахідку обурила користувачів соцмережі. Вони припустили, що голка могла потрапити у м'ясо через недбалість виробника.
"Голка могла потрапити в тіло тварини задовго до смерті. Під час ветеринарних маніпуляцій, наприклад. Розмір голки якраз такий, яким проводиться забір крові", - йдеться у повідомленні.
"М'ясо іноді наколюють молоком. Так воно стає соковитішим. Але тоді голки повинні бути ті, які використовують з інсуліновим шприцем", - пишуть користувачі соцмережі.
Доповнення
Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грам на тиждень.
Довідково
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.