ukenru
ukrayinets-vpershe-u-karyeri-stav-peremozhtsem-gonki-formuli-4

Український пілот Пеклін здобув важливу перемогу в гонці "Формули-4"

 • 15998 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Український пілот Іван Пеклін у 18-річному віці здобув історичну для України перемогу в рамках етапу автоперегонів "Формули-4", передає УНН з посиланням на сайт Федерації автоспорту України.

Після здобуття першого подіуму у "відкритих" колесах перша перемога для Івана Пекліна незабарилася довго чекати на себе.

Цього вікенду на трасі "Формули 1" Маньї-Кур Пеклін фінішував першим у французькому чемпіонаті "Формули-4".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім пілотів не фінішували: Хемілтон тріумфував на Гран-прі “Формули-1” в Італії

Не дивлячись на те, що українець потрапив у аварію у швидкісному повороті Ешторіл під час кваліфікації, у першій гонці він зміг втримати свою позицію та навіть підійнятись на одну вище. У другій гонці Іван стартував другим, а вже через декілька кіл сміливо випередив лідера і очолив гонку. Тим часом у наступному повороті зіштовхнулися другий і третій пілоти. Тож на трасі з’явився автомобіль безпеки. Коли болід прибрали з траси - гонку відновили. Пеклін одразу після рестарту зробив комфортний відрив від суперників і після серії швидких кіл першим побачив картатий прапор.

"Один з кращих моментів мого життя", - заявив українець в Instagram.

Наразі після двох етапів українець посідає шосте місце в загальному заліку. Переможець сезону отримає шанс потрапити в академію "Рено", яка є наступним кроком в "Формулу-1".

Додамо, що у 16 років Пеклін ставав наймолодшим чемпіоном України з картингу.

Українські Національні Новини

Спорт